Wie Zijn Wij?

We hadden allebei dansen geleerd op een cursus bij Gerard Need en Addy ging een keer met haar neef Wim gezellig mee naar een vrij dansen avond op Zondagavond. Jerry was daar ook en zei de volgende onvergetelijke woorden : "Ik vind jou leuk, hoe vind jij mijn schoenen?" Hier viel Addy natuurlijk voor als een blok. En na een korte verkering en 2 jaar samenwonen zijn we in september 1986 getrouwd.

In Februari van dat zelfde jaar kwamen wij op een aparte manier in aanraking met de Belgische Herder. We dachten er al even aan om een hond aan te schaffen en Addy had een foto gezien in het boekje "De Tervuerense Herder" van Ruud Haak van een Tervuerense Reu bij zonsondergang ze was onmiddelijk verliefd op die hond. Toen we op de koffie waren bij een kennis van Addy in Uden bleken die een jonge hond te hebben en het gesprek ging toen naar die bewuste foto. De kennis reageerde toen met: "Volgens mij hebben ze hier tegenover ook zulke honden". Jerry en de vriend van de kennis zijn toen maar meteen even naar de overkant gegaan en even wat vragen. Na anderhalf uur zijn Addy en haar vriendin ook maar naar de overkant gegaan naar de Familie Wasmoeth. Hier bleken de heren vol in gesprek over de Tervuerense herders en vertelde Roel Wasmoeth dat hun teef Avosh net gedekt was en dus over +/- 9 weken pups zou krijgen. Eigenlijk is toen op die avond al meteen besloten om een pup te kopen. We hadden 3e keus teef en moesten dus nog afwachten of er wel 3 teefjes in het nest zouden zijn. Toen op 25 maart het nestje geboren was bleken er 3 teefjes te zijn 2 grijze en 1 rode, Roel Wasmoeth vertelde ons toen dat het waarschijnlijk een grijze zou worden want we hadden immers 3e keus. We waren in eerste instantie niet echt blij met grijs maar vonden een pup belangrijker dan de kleur. Toen echter na 7 weken bleek dat we toch een rode kregen waren we dus erg blij. Dit pupje "Dusjka Du Fanfaron" is dus onze stammoeder geworden van onze nu al meer dan 10 jaar oude Belgische Herder Kennel "Du Fin Matois" Dusjka was een geweldige fijne hond. Een heel stabiel karakter en heerlijk om mee te werken. Twee jaar later hebben we bij de Familie Wasmoeth nog een 2e pupje aangeschaft nu een Grijs Teefje "Gilou du Fanfaron" en zo is het allemaal begonnen!!!

De naam "Du Fin Matois" betekent zoveel als "van de Slimme/Sluwe Vos" en aangezien wij de Vos heten vonden we dat wel gepast. Vandaar ook het vosje in ons logo !!!

Hobby' en Interesse's

Lekker vakantie vieren in Frankrijk in de Franse Alpen rondom Alpe d' Huez

En natuurlijk onze grootste hobby :

Tervuerense Herders

Maar hierover kan men alles vinden op de rest van deze site

Addy
Jerry
Gilou
Dusjka