Het Laatste Nieuws

27 Januari 2009

 • Het meest vreselijke nieuws wat ik ooit op de site zal zetten! Addy is vanochtend om iets voor 7 uur overleden!! De site zal een tijdje weinig prioriteit hebben. Er is een 'Condoleance' site voor en over Addy. Klik hier

  23-30 Augustus 2008

  • Voor de Franse Speciale was de planning om een weekje te ontspannen in een huis in Frankrijk met een aantal mensen .....Maar helaas door vervelende omstandigheden kon dat hele gebeuren niet doorgaan. Jerry en ik hebben samen met Hope een weekje daar doorgebracht. Prachtig weer, hele mooie omgeving en heel wat ritjes gemaakt naar bezienswaardigheden. We hadden Hope ingeschreven op de Franse Speciale maar in de paar weken er voorafgaand begon het al duidelijk te worden. Ze hield haar vacht niet vast. Dus na heel veel nadenken hadden we besloten om haar toch maar niet te showen. We zijn wel gaan kijken naar het spektakel ....want dat is het elk jaar toch weer. Samen met Randi en Lars Asper die speciaal uit Noorwegen waren overgekomen om de Franse Speciale eens een keer mee te maken. Het is een heel gezellig weekend geweest. We zijn met z'n vieren naar de Puy de'Dome geweest en hebben een heerlijke dag gehad.

  Bekijk de Foto's


  3 en 4 Juli en 19 Juli 2008

  • Tijdens onze vakantie in Scandinavië hebben wij met Hope aan een 3-tal hondenshows meegedaan. Twee in Zweden en een in Finland. De twee in Zweden waren de Zweedse Clubmatch op 3 Juli en de World Dog Show op 4 Juli in Stockholm. Op 19 Juli zijn we bij de Finse Clubmatch in Kangasala geweest. Op de eerste show waren we al zeer tevreden met haar 2 Uitmuntend in de Open klasse! (15 inschrijvingen) Hope was niet helemaal optimaal in vacht. Maar toen moest de World Dog Show nog, een dag later! Wat we daar meemaakten overtrof onze stoutste verwachtingen!!! Hope werd 1 Uitmuntend en kreeg het CAC/CACIB/BOB en World Winner 2008 !!!!!! (89 inschrijvingen). Wat een gebeuren zeg. We gingen dus met (misschien wel te veel) hoge verwachtingen naar de Finse Speciale. En daar doet ze het ook boven verwachting goed. 1 Uitmuntend in de kampioensklasse, 4de bij de teven en het Finse CAC !!! (79 inschrijvingen)

  Bekijk de foto's


  06 Januari 2008

  • Vandaag hebben we een Forum-Wandeling gehad. Een van de Forumleden heeft een nieuw huisje gekocht in een hele bosrijke omgeving in Noord Limburg. En het leek haar wel leuk om een wandeling te organiseren in de bossen en velden. Om half elf kwamen we aan ( Anouschka, Jerry en ik samen met Hope en Imani) en er waren al verschillende andere forumleden met hun honden. Na een begroeting en even wat spelen en wat gegrouw en gesnauw op de achterplaats en een kopje koffie natuurlijk zijn we aan de wandeling begonnen om iets na elven . Vanaf het moment dat er bij de honden vrijheid en ruimte was hebben we Hope en Imani niet meer gezien. Die 2 dames beginnen te racen met de hele meute erachter aan. Andere honden kwamen nog wel eens kijken of de desbetreffende baas er nog wel was. Hope en Imani hebben we alleen in de verte gezien en ze hebben gigantisch veel lol gehad. Na een uur gelopen te hebben in een prachtige omgeving kwamen we terug bij het huis en hebben een heerlijk kopje soep en broodjes gehad en even heerlijk kunnen ontspannen en nakletsen. Het was allemaal heel erg goed verzorgd. Allemaal moe en voldaan zijn we naar huis gereden en geen hond meer gehoord.

  Bekijk de foto's


  24 - 26 Oktober 2007

  • Jewell is nu 9 weken oud en vandaag komt de nieuwe eigenaar naar hier om alvast kennis te maken met Jewell en over 2 dagen naar Noorwegen te vertrekken. Tussen Randi en Jewell klikt het onmiddellijk, ze zijn direct dikke maatjes. Woensdagmiddag zijn we naar de dierenarts geweest om samen met Randi aan de laatste verplichtingen te voldoen. Jewell liet zich weer van de beste kant zien. Donderdagmiddag zijn we met de auto naar de markt geweest en ook daar gedroeg Jewell zich fantastisch, alles en iedereen is leuk, maar ow wat is zo'n middag vermoeiend. Vrijdag was de grote dag van vertrek. De autorit naar Schiphol duurde wat langer dan normaal vanwege de vele file's. Hope was meegeweest om afscheid te nemen van haar dochter. Er was heel veel bekijks met zo'n lief wollig puppy en zelfs Hope zonder vacht was nog leuk. Na een ontroerend afscheid van Jewell en Randi kregen we in de loop van de avond het bericht dat alles heel erg goed was gegaan en dat het thuis allemaal soepel is verlopen. Jewell is geaccepteerd door de rest van de honden en kan nu heerlijk spelen met de anderen.

  Bekijk de foto's


  08 Oktober 2007

  • Jewell heeft er weer 2 weken opzitten.....Hoogtepunten waren in willekeurige volgorde: de Tuin verkennen, wandelen op de pad, gechipt door de R. v. Beheer en d'r 6 weken enting. Zoals we al eerder hebben gemeld Hope is niet meer de moeder maar een speelkameraad. Samen spelen in de kist allebei liggend een beetje bekvechten, samen racen door de tuin, Hope met een bal in de bek en Jewell wil heel graag ook met die bal spelen. Dat is ontzettend vermoeiend. Wie had trouwens kunnen bedenken dat het favoriete speeltje van Jewell een lege franse waterfles zou zijn. Jewell begint een stevig karakter te ontwikkelen en laat zich door moeders absoluut niet meer op de kop zitten, als ze het genoeg vind snauwt ze wel terug naar Hope.....die ons dan aan staat te kijken: zeg d'r es wat van...De favorieten slaapplek van Jewell, d'r Varkens Maatje/Mandje moest in de was en oh,oh,oh wat heeft ze die gemist, en zo geknuffeld toen ie weer droog en terug was.

  Bekijk de foto's


  23 September 2007

  Deze zondag is Jewell vier en een halve week oud en nu begint ze echt leuk te worden. Je broekspijpen ( lees benen) en schoenveters worden erg interessant. Het speelvarken in de kist is een sloopobject geworden., z'n staart is er al af en nu is ze bezig met de oren en pootjes. Jewell heeft een grote plastic fles en een klein flostouwtje waar ze heerlijk mee kan spelen.... flostouw in de bek en de fles vooruit rollen met d'r pootjes. Hope is een aparte moeder, het lijkt erop alsof ze nu vind dat ze klaar is met moeder zijn en nu een speelkameraadje nodig heeft. Ze speelt heel erg veel met Jewell, zelfs als Jewell slaapt, houd d'r nog steeds goed schoon en voed haar nog hooguit 1 keer per dag. Eten is even een klein probleempje geweest met Jewell, het leek erop alsof ze niet door had hoe ze iets steviger voedsel naar binnen moest werken maar dat is nu gelukkig helemaal opgelost en ze eet weer als de beste. Gisteren is ze lekker in de tuin bezig geweest, spelen met Gaisha en Hope, struikelen over de graspollen, rennen over het gras met Hope die achter een bal aan gaat.

  Bekijk de foto's


  10 September 2007

  • Jewell is nu 2 1/2 week oud en het gaat fantastisch met haar. Ze groeit heel erg goed en Hope heeft nu door wat de bedoeling is van een pup en dat is zo leuk om te zien. Hope verzorgt haar nu alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Jewell word beschermd, schoongemaakt en opgevoed. Het bijelkaar laten van Hope en Jewell is helemaal verbeterd. Jewell loopt enkele stukjes nog wel wat wankel maar dat gaat elke dag een stukje beter. Ze ziet nu ook steeds beter en veel geluidjes begint ze ook te herkennen. En Hope......is echt een fantastische moeder.

  Bekijk de foto's


  22 Augustus 2007

  • In de middag van 22 augustus was duidelijk dat Hope moest gaan bevallen, ze was 62 dagen drachtig en alle tekenen waren daar. In de loop van de avond werd ze steeds onrustiger en rond 20.30 uur was het vruchtwater gebroken. Dat was gifgroen maar het stonk niet toch maar even bij de Dierenarts langs. Die keek en voelde en ja d'r zat blijkbaar een vrij grote pup in het geboorte kanaal. Weeën had ze nog niet echt. De Dierenarts stelde voor om naar huis te gaan en als het niet goed ging konden we altijd terecht. Om 21.35 u is de eerste pup geboren een teefje van 434 gr. in stuitligging, dus dat was best zwaar voor Hope. De laatste pup weer een teefje was geboren om 00.30 u en 452 gr. zwaar. Daar tussen waren nog twee teefjes en twee reutjes geboren. Allemaal mooi van gewicht, alle nageboortes erbij, een bijna perfecte bevalling. Nadat de pitonspuit was gezet werd het heerlijk rustig in de kist. Moeders lag uitgeteld en de puppen lagen heerlijk te drinken of te slapen. Om 03.00 is Jerry naar bed gegaan. Compleet uitgeteld waren we en waauw een nestje van 6 pups, 4 teefjes en 2 reutjes.

  • Rond 03.45 u werd Jerry wakker van een heleboel geblaf en gepiep en hij ging eens kijken wat er aan de hand was. Nou een heleboel. Jerry trof een in paniek zijnde Hope aan en een aantal puppen met een bebloede kop. wat later bleek waren de tandafdrukken van Hope. Wat er precies gebeurd is weten we niet maar Hope was totaal van slag en stond een beetje om zich heen te happen. Om 04.30 stonden we bij de Dierenarts. 1 teefje was dusdanig verminkt dat het niet meer te redden was en 2 andere teefjes zijn gehecht op het kopje hebben pijnstilling en antibiotica gekregen en nu maar hopen dat het zou genezen. Om 08.00 in de ochtend bleek dat ook deze 2 niet meer te redden waren. We hadden dus nu nog 2 reutjes en 1 teefje over. Hope vond het niet echt leuk al die puppen al dat gekrijs en gepiep en ze werd zo giga onrustig en chagrijnig tegen de puppen dat we besloten om haar alleen maar onder toezicht bij de puppen te laten. Later die morgen bleek dat ook de 2 reutjes een klap hadden gehad, volgens de Dierenarts zou het niet meer goed komen met die twee......en daar stonden we dan begonnen owzo vrolijk met 6 pups en we eindigden zoo verdrietig met 1 teefje.. Het allereerst geboren teefje heeft ze vertroeteld tijdens de geboorte....gemopperd tijdens de eerste 2 dagen en nu behandeld ze deze Jewell als een geschenk.


  12 Augustus 2007

  • Vandaag was de Jonge Honden en VeteranenDag in Ranst in België. We hadden Imani en I am Falco ingeschreven in de Jeugdklasse. Voor Falco was het de eerste keer dat hij aan een show mee zou doen. Geen van beide waren in volle vacht en we hadden ook geen verwachtingen. Falco was ingeschreven bij de reuen en stond samen met 8 andere in de ring. Voor een hond die absoluut geen ringtraining en een hele moeilijke start heeft gehad deed hij het heel erg goed. Hij showde heel mooi, hij liet zijn gebit goed zien en was zelfs te betasten. Het lopen was wat minder hij liep niet vloeiend. Een Uitmuntend was het resultaat en daar zijn we heel trots op. Daarna was Imani aan de beurt samen met 5 andere teefjes stond ze in de ring. Ook Imani showde goed, ook geen problemen met het gebit laten zien. Alleen betasten is wat minder. Het lopen was ook niet optimaal. Uiteindelijk kreeg Imani een 2 Uitmuntend, en naar ik later van de keurmeester vernam was dat een beetje mijn eigen fout. Anders had ze 1 U. gekregen. Maar al met al hebben ze zich allebei heel goed vermaakt en het was een gezellige dag.

  20 Juli 2007

  • Vandaag is Hope 4 weken drachtig en werd het dus tijd om een Echografie te laten maken, het was al wel heel duidelijk dat ze drachtig was maar ja...het zat in het pakket van de dierenarts. Hope is gelukkig een heel makkelijk hondje en loopt dan ook zwaaiend mat d'r staart de spreekkamer in. Ik zet haar op tafel ze lebbert gelijk de dierenarts af. Na een stukje haar te hebben weggeschoren keek de DA. en begon te tellen...1...2...3...4...5. Ze zag vijf puppy's, maar dat kunnen er ook meer zijn. Nog 5 weken wachten dan zullen we het echt weten.

  21 en 22 Juni 2007

  • Eindelijk is het zover.......Hope word gedekt door sr. Stavropol de la Clairiere aux Louves. Woensdag is d'r progesteron gemeten :17.4 dus we konden onderweg naar Frankrijk. Na een redelijk rustig verlopen reis kwamen we donderdag avond aan bij de woning van Dhr. en Mevr.Griol. We werden ontvangen met een heerlijk kopje koffie terwijl Hope en Stavropol elkaar een beetje aan het aftasten waren. Maar na 15 min. had Hope besloten dat ze hem wel zag zitten. Stavropol sprong en het was eigenlijk gelijk raak. Na een tijdje te hebben vastgezeten was de dekking een feit. Maar Hope had veel meer interesse in die knappe jongeman. Als het aan Hope had gelegen had ie wel 3-4 keer mogen dekken. Na een heerlijke maaltijd zijn we terug naar het hotel gegaan om de volgende dag nog een keer terug te gaan voor een volgende dekking. Vrijdag hebben we de stad Lyon bekeken en in de late middag zijn we terug gereden naar het huis van Dhr. Griol. Op het moment dat de poort openging stond Stavropol al klaar om Hope op te vangen en Hope vond dat prima. En ja hoor ze zaten al weer meteen gekoppeld. Dhr. Griol en zijn vrouw waren door omstandgheden nog niet thuis, maar Hope en Stavropol hadden blijkbaar geen zin om daar op te wachten....en nu 9 weken wachten.

  Bekijk de Foto's


  12 en 13 Mei 2007

  • Het was weer het week-end van de NVBH Clubmatch in Deurne, Imani, Indy en Hope waren ingeschreven. Imani en Indy in de Jeugd klasse en Hope-Cheyenne in de Kampioens klasse. Het was een heel erg geslaagd week-end alleen het weer zat niet echt mee. Vrijdag middag was er besloten dat de show buiten zou worden gehouden en alles was ook opgebouwd buiten. Zaterdag morgen begon zo mooi , maar de regen kwam al snel opzetten. Dus werd er besloten om de keuringen binnen te doen. Behalve de Laekense en Mechelse Herders die werden buiten gekeurd. Imani en Indy werden beide gekeurd door de Franse keurmeester Dhr. Thevenon, en later ook Hope. Indy werd voorgebracht door de eigenaren en deed het erg goed, alleen het gangwerk was wat lastig, ze sprong wat veel ...maar Indy is geen show hondje ze doet veel liever behendigheid. Imani showt ook erg goed maar was echt compleet uit vacht, d'r gangwerk was redelijk. En allebei de dames hadden een Uitmuntend behaald. Later was Hope aan de beurt in de Kampioensklasse, ik heb gevraagd of Dhr. Peters, de fokker van Hope haar wilde uitbrengen en met groot succes. Hope werd 1ste in de Kampioensklasse wat haar weer een beker opleverde. Hope was al geslaagd voor de gedragstest en mocht dus zondag terugkomen voor de selectie keuring. En ook die heeft ze gehaald en ze mag dus nu de titel pE voor haar naam gebruiken. Al met al dus weer een geslaagd weekend.

  04 Mei 2007

  • Vrijdag 4 mei ....Hope staat ingeschreven op de EuropaSieger in Dortmund ( D.) We hebben haar ingeschreven in de Kampioensklasse. Het is moeilijk te zeggen wat ze gaat doen ze begint nl. haar vacht flink te verliezen. Dus afblijven tot vlak voordat ze de ring in moet en dan een keer voorzichtig de borstel erover heen en klaar. Het blijkt dat ze alleen in de klasse staat wat altijd heel erg jammer is. De keurmeester Anny Deprez betast haar bekijkt het gebit en heeft wat opmerkingen over d'r vacht. Hope showt goed zoals altijd alleen het lopen gaat wat lastiger, het is maar een hele kleine ring en Hope heeft ruimte nodig om te lopen. Hope krijgt een 1 Uitmuntend en mag terug komen voor het CAC. Dat word gewonnen door een teef uit de tussenklasse. Een prachtig mooi teefje en zij liep beter. Dus Hope krijgt het Res. CAC / CACIB. Toch weer een leuke dag gehad.

  09 Maart 2007

  • 23 Feb. 2007 leek het zover, Hope zou loops kunnen worden, Gaisha was loops geweest en Hope volgt. De vulva was aan het opzetten en ze maakte zich overdreven schoon. Door omstandigheden, we waren 10 dagen in Singapore, konden we het niet zelf in de gaten houden. Maar we hadden de oppassers goed geinstrueerd. Regelmatig contact en nee ze was niet loops. Toen we afgelopen dinsdag, 6 maart, terug kwamen was ze na een grondige inspectie nog steeds niet loops. Donderdag zagen we dat de vulva weer aan het slinken was. Vrijdagmorgen een afspraak gemaakt bij de dierenarts, er is gekeken in de baarmoeder en een progresteron test gedaan. Volgens de dierenarts was er veel plooiing in de baarmoeder, wat aangeeft dat ze waarschijnlijk wel loops is geweest, maar de progesteron test was maar 0.35. Dus ze had waarschijnlijk weer een stille/blinde loopsheid, wel vruchtbaar maar doordat ze geen bloed vloeit, is het heel erg moeilijk om he juiste dektijdstip te bepalen. We zullen dus maar weer een ronde wachten.

  28 Okt. 2006

  • Zaterdag 28 oktober was er weer een Happening van de N.V.B.H. in Heteren. Jerry mocht weer de hele dag op het secretariaat doorbrengen en ik was Ringmeester bij de Tervueren teven. Van ons I - nest waren Imani, Indy en Itosca Dushi ingeschreven. Zij stonden samen met 11 andere teefjes in de klasse 6-9 maanden. En ook Isegrim was ingeschreven, hij stond met 18 andere reutjes in de ring. Het was een hele gezellige maar drukke dag. De teefjes deden het allemaal erg goed, ze waren een beetje onzeker en overdonderd door het hele gebeuren. Alledrie de teefjes hadden hele leuke keur-rapportjes, veel belovend voor de toekomst en ook Isegrim had een mooi rapport. En wat ze ook allemaal hadden was een heerlijk karakter wat ook werd verteld door de keurmeester tijdens de Nestbespreking. Indy werd heel mooi voorgebracht en werd 3de in haar klasse.

  Bekijk de foto's


  01 Okt. 2006

  • Deze zondag staat Hope ingeschreven om mee te doen aan de karaktertest van de N.V.B.H. D'r laatste drempel voor de fokkerij. Hope heeft een stabiel en vrij karakter dus het zou moeten lukken maar je weet het maar nooit. We komen aan in Almere rond 11.00 u. Hope is aan de beurt om 11.58 u. Het is zover....ze krijgt een halsband met flexieriem om die niet op slot mag zodat ze normaal kan reageren en evt. weglopen als ze dat nodig vind. Het begin , de begroeting en het uitdagen tot spelen gaat goed. De markt situatie daar heeft ze geen enkel probleem mee en ook de insluiting niet. Daarna gaan we opweg naar de vlag. Die valt vlak voor haar op de grond, helaas tegelijk met een windvlaag. Hope reageert en zet een stapje teruguit en loopt naderhand niet over de vlag als die op de grond ligt. (minpuntje) Het volgende onderdeel is het karretje dat op d'r af komt. Eigenlijk moet ze dat ding gewoon negeren maar ze begint er voorzichtig tegen te blaffen.(minpuntje) Later als we d'r langsaf lopen is ze toch wel geintereseerd in dat karretje. En ze besnuffeld hem eens goed. Dan gaan we door naar de geluidsprikkel, een toeter als we langs een tentje aflopen (lichte reactie). Daarna komen we bij de vereenzaming daar word ze aan een paal vastgebonden en ik verlaat haar en iemand anders komt haar begroeten.(geen enkel probleem). De verdediging is het volgende onderdeel. Als de Pakwerker op Hope afkomt zet ze eerst een stapje terug om daarna alsnog die man proberen te pakken, maar dan is het te laat. Als de man later terug komt om een hand te geven gromt ze lichtjes(minpuntje) Later komt het onderdeel schot nog maar daar heeft Hope abslouut geen problemen mee. Hope is geslaagd voor de Karakter test met een Sociaal +, Sociaal....Voldoende, Verdediging....Voldoende, Schot....Goed

  Bekijk de foto's


  26/27 Augustus 2006

  • Dit weekeinde is de Franse Speciale in Commentry. Het is altijd een hele speciale gebeurtenis. Hope staat ingeschreven in de Open Klasse samen met nog 73 andere teven. Ze word gekeurd door Mevr. Berton Sarlat, een franse keurmeester die haar nog niet eerder heeft gekeurd. De zaterdag morgen begint heel erg slecht met heel veel regen. Maar gelukkig in de loop van de dag word het droger en iets beter. Hope is nog niet vol in vacht maar showt weer als de beste. Ze word aan alle kanten bekeken, en ze laat zich gelukkig ook goed zien. Het lopen gaat redelijk, het terrein is erg ongelijk. Hope krijgt een Excellent (Uitmuntend ) en mag dus de volgende dag meedoen voor de SR-keuring. Vorig jaar heeft ze daarvoor de karaktertest al behaald. Tijdens de SR- keuring showt ze ook weer goed, maar helaas ze haalt het niet, volgend jaar beter.

  Bekijk de foto's


  13 Augustus 2006

  • Vandaag is in Herentals (B) de Jonge honden en Veteranendag. Wij hebben Imani ingeschreven in de Baby-Klasse. Ze is nu ruim 4 maanden. De rit erheen verliep zoals te verwachten, op het laatste moment nog even haar knauwstaafje eruit braken. Imani vind het autorijden nog helemaal niks, ze kan niets binnenhouden. Daar aangekomen zien we dat het al aardig druk is. Ik ga met Imani even langs de Dierenarts om haar te laten wennen aan het plankier en het betasten. Het plankier gaat wel maar het betasten wat de dierenarts doet, daar is ze niet zo heel blij mee. Ze deinst een beetje terug. We gaan bij vrienden zitten die ook verschillende honden hebben ingeschreven. Tijdens het wachten laten we Imani spelen en rennen met Hera , ze hebben de tijd van hun leven. Als Imani aan de beurt is gaan we naar de ring. Ze showt redelijk (met d'r grote oren) en ook het betasten van de Keurmeester laat ze goed toe. Het lopen gaat ook best goed. Ze krijgt een heel mooi keurverslag.

  Bekijk de foto's


  8-9 Juli 2006

  • Afgelopen donderdag 6 Juli zijn we met Hope naar Portugal gevlogen. Het was voor Hope de eerste keer in een vliegtuig en het leek erop alsof ze er niet zo heel veel last van heeft gehad. Hope was ingeschreven op twee Internationale Show's waarvan 1 CAC/CACIB en 1 CAC-QC/CACIB en de Speciale van de Portugese Club voor Belgische Herders. We werden van het vliegveld afgehaald door Rui Monteiro waar we het week-end zouden overnachten samen met Christine Bouchat, de fokker van zijn Laekense Herders, zij kwam vrijdagmorgen aan op het vliegveld. Donderdag en vrijdag zijn wat rommelig verlopen omdat er nog verschillende dingen voor de show geregeld moesten worden. Zaterdagmorgen om 7.30 uur waren we op het terrein aanwezig en we hadden een mooi plekje gevonden in de schaduw, wat ook heel hard nodig was bij temperaturen van ver boven de 30 graden. De keurmeester op zaterdagmorgen was de Portugees Dhr. Jose Cabral. Het was nog erg vroeg in de morgen maar toch al erg warm. Er waren vijf Tervuerense Herders ingeschreven. Hope stond alleen in de open klasse en won deze met een Uitmuntend, ze werd Beste Teef en Beste van het Ras, en mocht dus later in de ere-ring en daar werd ze uitgekozen bij de laatste acht.
  • In de middag was de Speciale van de Portugese Club voor Belgische herders, hier werd ze gekeurd door de Nederlandse keurmeester Pauline Stern-Hanf. Er waren zeven Tervuerense Herders ingeschreven. Helaas stond ook hier Hope alleen in de open klasse en won deze met een Uitmuntend, daarna werd ze Beste teef, Beste van het ras en Beste van de Show. Vorig jaar heeft Hope de karaktertest al gehaald dus mocht ze de volgende dag meedoen voor de Selectie keuring.
  • Zondagmorgen de volgende Internationale Show, keurmeester was de Belg Dhr. Yves Dambrain. Er waren twee Tervuerense herders ingeschreven, maar de tweede teef was niet komen opdagen dus bleef Hope alleen over en met een Uitmuntend werd ze Beste teef, Beste v.h. Ras maar in de ere-ring werden de drie Belgen niet eens aangekeken. Maar doordat Hope nu 4 CAC's heeft waarvan 1 CAC-QC is ze nu officieel Portugees Kampioen. En omdat ze op de laatste show gewonnen had is ze ook Lisbon Winner. Aan het eind van de middag werd de selectie Sujet Recomandee gedaan die ze uiteindelijk ook heeft behaald. Hope showt gelukkig heel makkelijk alleen d'r gangwerk was niet elke show optimaal. We zijn heel trots op ons Hoopje vooral omdat ze absoluut niet in volle vacht was. Uiteindelijk hebben we een heel erg gezellig weekend gehad.

  15 Juni 2006

  • De puppen zijn nu 2 weken bij de nieuwe eigenaren en alles gaat oke. Om gezondheidsreden ben ik helaas niet thuis geweest op het moment dat de puppen werden opgehaald. Dat vind ik ontzettend jammer. Mario en Nouschka hebben die taak op zich genomen en dat is prima verlopen. Imani heeft het prima naar d'r zin bij Mario en Nouschka. Ze heeft daar het gezelschap van Fixie en Hayley, 2 kinderen, 2 katten, vogels en ratten. Dus speelkameraadjes genoeg. Thuis heeft Gaisha de eerste twee dagen nog wel gezocht naar puppen maar daarna heeft ze zich bezig gehouden met Hope, die twee zijn nu echte speelkameraadjes geworden.

  08 Mei 2006

  • Vandaag zijn de puppen 5 weken oud, en afgelopen week zijn ze naar buiten gegaan en wat een feest is dat telkens weer!! De eerste stapjes buiten is altijd even wennen, maar ze hebben vrij snel door dat het best wel leuk is buiten. Er is ander speelgoed zoals een blik met knikkers erin, voor het geluid, een oud teiltje waar je heerlijk in kunt zitten en natuurlijk "Mount Hond". Dat is een parasolstandaard en er is altijd wel een pup die het zich eigen maakt om erop te gaan liggen/hangen. En dan word er ook nartuurlijk rond geraced over het terras want dan hebben ze de ruimte. Vrijdag 5 mei hebben ze hun eerste onweersbui meegemaakt. En dat was een flinke bui. Gaisha hebben we toch maar weg gehouden van de pups(zij is niet zo'n fan van onweer) en ach ze reageerden alleen maar op de eerste paar slagen. Het zijn ontzettend makkelijke pups heel snel tevreden en owzo leuk om naar te kijken en ze van je tenen af te houden.

  Bekijk de foto's


  24 April 2006

  • De puppen zijn vandaag 3 weken oud, en wat zijn het een dotjes!! Gaisha is een prima moeder die erg veel bij d'r pups ligt. Ze verzorgt ze heel erg goed. Ze eten allemaal goed en sinds een paar dagen ben ik begonnen met puppenmelk in een bakje.....en dat blijft een leuke bezigheid. De puppen vinden het heerlijk maar hebben nog niet helemaal door wat de bedoeling van zo'n bakje is. En als er dan een poot word ingezet of de snuit valt erin dan is het pas echt leuk kijken. Ze beginnen elkaar te ontdekken , er wordt gespeeld zowel met het speelgoed als met elkaar en met Gaisha. Hope vind het ook allemaal prachtig, ze kan uren voor de deur gaan staan en maar kijken wat Gaisha met de puppen doet. Soms brengt ze d'r eigen balletjes naar de deur die er deze week uit gaat om meer ruimte aan de puppen te geven.

  Bekijk de foto's


  03 April 2006

  • Vanmorgen heel vroeg heeft Gaisha zelf besloten om de puppen geboren te laten worden. Niets wees erop dat dit de dag zou zijn. D'r temperatuur was wel iets gedaald maar niet extreem. Weeën heb ik niet gezien en al helemaal geen pers weeën. Dus onze gedachte was eigenlijk dat ze nog wel een dag zou wachten...maar dat was duidelijk niet het geval. De eerste 3 heeft ze helemaal alleen gedaan zonder dat wij erbij waren. Er 5 puppen zijn geboren 2 reutjes en 3 teefjes allemaal in goede gezondheid en een prachtig mooie donkere fauve kleur. En Gaisha is een prima moedertje en zo gedraagt ze zich ook.

  Bekijk de foto's


  29 Maart 2006

  • Gisteren ben ik met Gaisha even naar de Dierenarts geweest voor een algehele check-up. Zoals het ervoor staat is alles prima in orde. Ze weegt op dit moment 25.5 kg, ze eet goed, drinkt goed, en het komt er allemaal weer goed uit. D'r hart en longen klonken ook prima en blijkbaar hoort bij een check-up ook een echo van d'r buik. Nu is Gaisha niet het type hond wat even lekker op de rug gaat liggen dus daar was wel wat hulp bij nodig. Maar we hebben wat hartjes zien kloppen en wat skeletjes gezien. Doordat de pups al vrij groot zijn was het heel moeilijk om ze te onderscheiden. Op de echo zag je ze allemaal door elkaar en over elkaar .....dus nu is het nog een week wachten en dan weten we meer.


  22 Maart 2006

  • Morgen is Gaisha 7 weken drachtig, echt heel zwaar is ze niet. Maar je kunt het goed zien. Ze heeft een redelijk buikje. In de afgelopen weken hebben we aan heel veel verschillende dingen gemerkt dat ze drachtig is. Het begon met heel erg aanhankelijk worden, Gaisha is niet echt een knuffelbeer maar de laatste weken vind ze het toch wel prettig om geknuffeld te worden en over d'r buik gestreeld te worden. Het haar in d'r flanken is wat uit gaan staan. Ook heeft ze besloten om in de tuin onder de struiken vast een hol te graven en ze ligt daar dan ook redelijk vaak even in te doezelen. Afgelopen week is de werpkist al neer gezet, daar gaat ze nog niet uit zichzelf in liggen maar dat komt nog wel.

  We wachten gewoon nog 2 weekjes.

  Bekijk de Foto's


  28 Jan. - 4 Feb 2006

  • Vrijdag 27 Januari, de 6de dag van de loopsheid van Gaisha zijn Jerry en Mario vertrokken richting Finland. Zondag in de loop van de middag arriveren ze bij de Fam. Gröhn. De eerste paar dagen zijn om een beetje bij te komen van de reis. Finland is een prachtig land, deze week is het niet zo heel erg koud maar de sneeuwlandschappen zijn magnifique. Maandag is de 9de dag van de loopsheid, maar Gaisha heeft absoluut nog geen behoefte aan een reu en snauwt en grauwt Kensis dan ook nog flink af. Zo ook nog op dinsdag. Op woensdag de 11de dag word ze heel wat speelser en toleranter maar Kensis mag nog steeds niets echt proberen, en op dat moment besefte Jerry dat het wel goed zou komen. En toen eindelijk op donderdag de 12de dag is Gaisha gedekt en ze vond het achteraf wel heel erg leuk, het was net weer een jonge hond. Omdat de tijd een beetje krap was is er donderdag avond nog een dekking gedaan die ook weer erg goed verlopen is. Vrijdagmorgen om 5 uur zijn de heren weer richting Hanko vertrokken, om 10 uur vertrok de boot naar Rostock en gelukkig ze waren zaterdag om half 3 weer thuis. En Gaisha.......een geweldige meid, heeft zich heel goed gedragen in de auto en op de boot en zelfs bij Kensis in de buurt. Nu is het wachten op de pups

  27 Januari 2006

  • Om een beetje speling te hebben met de dekking en omdat het voor Gaisha de eerste dekking is weten we dus niet wanneer ze zal blijven staan voor de reu. Vandaar dat Jerry en Mario op tijd vertrekken. Op vrijdag avond om 10 uur vertekken de heren. Met de auto naar Finland, via Rostock in Duitsland met de boot naar Hanko in Finland. Deze boottocht duurt +/- 20 uur. Gaisha heeft wat kalmeringspillen gekregen omdat ze niet van autorijden houdt, en ze moet in een bench op de boot en heeft dus maar een beperkte bewegingruimte. Ze word regelmatig uitgelaten maar heeft geen zin om haar behoefte's te doen. Om half 7 zondag morgen arriveren de heren in Hanko en vandaar is het nog 4 uur rijden naar de Ruutana waar de Fam.Gröhn woont.

  22 Januari 2006

  • De zondag morgen verloopt zoals altijd gewoon rustig......totdat.....bloeddruppels?? Gaisha is loops !!.En Gaisha gaat dus gedekt worden door Kensis van de Weiwakers, een schitterend mooie reu die in Finland verblijft bij kennel Cäsarborgs van de Fam. Gröhn. De plannen kunnen gemaakt worden.

  27/28 Augustus 2005

  • Op woensdag zijn we op de camping in Frankrijk aangekomen . Myrna en Bjorn zijn er al. Het is heerlijk rustig en Hope heeft het nu al naar haar zin, lekker rennen en spelen met de bal. Donderdag avond krijgen we gezelschap van Theo en Annemiek Peters en Jan en Ria v.den Dunnen. Zij hebben de broer van Hope bij zich. Peer-Xeyenne van de Weiwakers. Theo en Annemiek hebben Bitch bij zich. Geen van deze twee honden zijn ingeschreven op de Franse Speciale. Zaterdag is het zover, al vroeg rijden we naar het terrein waar de keuringen al bezig zijn. Hope staat in de intermediate klasse samen met 43 andere honden. Na een lange en warme tijd is Hope aan de beurt en ja ze showt weer goed en ze loopt redelijk. De keurmeester Dhr. Descamps heeft er grote moeite mee om een keuze te maken. Maar uiteindelijk word Hope 12de geplaatst, en krijgt en Uitmuntend. Later die dag mag ze de karaktertest nog doen en het schot en krijgt voor beide een Uitmuntend. De volgende dag mag ze meedoen voor de S.R.-keuring. Maar omdat ze nog erg jong is mag ze volgend jaar terug komen.En dat doen we dan maar.

  Bekijk de Foto's


  20/21 Augustus 2005

  • Dit week-end is de Internationale Tentoonstelling in Lissabon (Portugal) en ook de Portugese Speciale van Belgische Herders. Hope staat op beide shows ingeschreven. Zaterdag morgen mag ze de karaktertest doen. En daar slaagt ze voor en later op de dag ook voor het schot. Later die ochtend is de Internationale Show op een apart stuk van het terrein. Hope showt erg goed en ook het gangwerk is erg goed, ze laat zich betasten door Dhr. L. Pinto Texeira, de Portugese keurmeester. Hope word eerste en wint haar klasse, en wordt ook beste Tervueren. Dus mag ze later op de dag terug komen voor de eindkeuring. In de middag word ze gekeurd op de Speciale voor Belgische Herders, de keurmeester is de Zweed Dhr. A. Lyrholm. Ook hier wint ze haar klasse, wordt weer beste Tervueren en als klap op de vuurpijl ook nog Best in Show. Tijdens de eindkeuring van de Internationale Show worden de Belgische Herders voorbij gelopen. Er word geen enkele Belgische Herder uitgekozen voor de plaatsing. Later die dag mochten de nrs 1, 2,en 3 van de Belgische Speciale het ere-podium betreden dat speciaal in de ere-ring van de Internationale Show was opgesteld.
  • Zondag morgen was er Schapenhoeden. 8 schapen in een omheind stukje van het terrein. De schapen waren te gewend aan honden dus waren echt niet onder de indruk en dus niet te hoeden. De Schapen bewogen nauwelijks en maar enkele honden kreeg enige beweging in de kudde. Hope vond bij deze schapen de keutels belangrijker.
  • In de middag was er nog een test met de bijtrol. Een van de pakwerkers heeft een bijtrol aan een stuk touw en daagt de hond ermee uit. In eerste instantie vind Hope het niet zo leuk, maar later probeert ze de rol met haar poten te pakken. Als de pakwerker verder gaat begint Hope door te krijgen wat de bedoeling is (en ik ook) en begint echt in de rol te bijten en is ozoo trots als ze em uiteindelijk krijgt. Na een heerlijk etentje en een goede nachtrust zijn we de volgende dag aan het pakken gegaan voor de reis naar de Franse Speciale in Commentry.

  Bekijk de Foto's


  15 Augustus 2005

  • Deze dag begint onze vakantie.We gaan 1 week naar Portugal en aansluitend 1 week naar Frankrijk. In de vroege ochtend vertrekken we richting Portugal, aan het eind van de dag zijn we in de buurt van Bordeaux (Fr.) We overnachten in een hotelletje en Hope vind het allemaal prima. De volgende ochtend vertrekken we vroeg om het laatste stuk naar Lissabon af te leggen. Hope heeft het prima naar haar zin achter in de auto. Dinsdag avond rijden we de lange saaie weg van Madrid naar Lissabon en het word later en later. Er zijn weinig slaapgelegenheden langs de weg, dus rijden we maar door. Het is bijna middernacht als we bij Rui en Paula aankomen. De dagen erna hebben we nog wat Site-Seeing gedaan in de omgeving van Lissabon. Hope had al snel een speel kameraatje gevonden. Denyah het Laekense Herder teefje van Rui. Ze is 10 maanden oud dus heerlijk spelen en rennen. Donderdag kreeg Rui nog een gast, de fokker van zijn Laekense Herders, Christine Bouchat van kennel d'Eroudour in België. Portugal is een mooi land maar de wind en warmte zijn niet aan mij besteed. Op vrijdag zijn Rui, Christine en ik de plaats gaan bekijken waar de show gehouden zou worden. Een schitterend mooi park voor het Casino in Estoril. Op vrijdag avond gaf Fokker/Keurmeester Anders Lyrholm een zeer interesante lezing over "de Belgische Herder"

  Bekijk de Foto's


  12 Juni 2005

  • Kc de Kempen houdt vandaag voor de 2de keer de jaarlijkse clubmatch voor de leden. Op het terrein in Geldrop word een buitenshow gehouden. We hebben ook Hope ingeschreven. Gewoon voor de lol. Het weer is redelijk. Als we aan de beurt zijn blijkt dat er geen andere Tervuerense Herders zijn ingeschreven en ook geen andere Belgische Herders. Hope staat alleen in de ring. Ze showt weer fantastisch en ze loopt ook erg goed, ze laat zichzelf ook weer goed betasten. Ze word 1 Uitmuntend en beste van het ras(da's niet zo moeilijk). Na afloop zijn we nog even naar de kermis geweest in Veldhoven samen met Dennis en Esther en een vriendin en natuurlijk Huey. Al met al toch weer een leuke dag gehad.


  29 Mei 2005

  • Deze zondag is de Belgische Fok Speciale in Overijse, een klein plaatsje in de buurt van Brussel. We hebben Hope - Cheyenne ingeschreven in de Jeugdklasse. Het is een warme zonnige dag en Hope heeft het prima naar haar zin. Als ze aan de beurt is, is het al wat later in de middag. Er zijn 8 hondjes ingeschreven. Hope staat als een plaatje, en ze laat zich ook weer prima betasten. Het lopen tijdens de individuele keuring ging ook erg goed. Als we met z'n alle moeten gaan lopen word Hope al vooraan gezet, en iedereen vroeg zich af of ze ook nr.1 zou worden. Tijdens het lopen worden andere hondjes ook naar voren geplaats achter Hope. Na het lopen worden de hondjes nog een keer bekeken en daarna geplaatst.

  En Hope - Cheyenne word Nr 1. in de Jeugdklas met een Uitmuntend.

  Daarna mag Hope in de Ere-ring voor het uitreiken van de bekers. In de Ere-ring staan alle Tervueren teven die de eerste plaats hebben gehaald. Na weer een rondje lopen mag Hope blijven staan en zo ook de teef uit de Kampioensklasse. Dan word er gekozen wie van de twee zich beste Tervueren teef van de show mag noemen. En dat is de teef uit de Kampioensklasse.

  Bekijk de Foto's


  21-22 Mei 2005

  • Het is weer het week-end van de N.V.B.H. Clubmatch in Deurne. In het Hippisch Centrum word onze jaarlijkse clubmatch gehouden. Op Zaterdag 21 Mei zijn Hope en Huey beide ingeschreven voor de tentoonstelling. Hope in de jeugd klasse bij de teefjes en Huey in de open klasse bij de reuen voor de eerste keer. In de open klasse bij de reuen zijn 32 honden ingeschreven. Huey krijgt een Zeer Goed met een mooi keurrapport. Hij is duidelijk een laatbloeier. Hij is nu nog niet toe om tussen al die grote namen te staan. We wachten rustig af.. Hope is niet helemaal vol in vacht, ze showt fantastisch en d'r gangwerk is ook heel mooi. Ze krijgt een Uitmuntend met ook een mooi keurrapport. Op Zondag 22 mei is er van alles te beleven op het terrein, de tentoonstelling voor de puppen, een behendigheids wedstrijd, schapenhoeden en een gedragstest. Huey is ingeschreven voor de gedragstest. Na een ietwat zenuwslopende morgen is Huey om 10.15 uur aan de beurt. Hij loopt het parcour op een manier zoals hij zijn dagelijkse wandeling loopt. Zoals het een echte reu betaamt even tegen elke boom de poot optillen. En d'r staan nogal wat bomen daar. De verschillende onderdelen van de test doorloopt hij erg goed. Hij is geslaagd voor het sociale gedeelte en ook voor de verdediging. Om 1 uur alleen nog voor de schotproef. En ook daar slaagt hij voor. Huey slaagt uiteindelijk met Lof. Net als zijn moeder. In de middag mag Hope nog proberen een kudde schapen te hoeden. Haar eerste reactie is een beetje voorzichtig maar toen ze zag hoe de hond van de schaapsherder dat deed ging ze mee. Op een hele speelse en leuke manier heeft ze gerend en 'gehoed'. Weer een leuk en geslaagd week-end.

  23 April 2005

  • Op deze mooie zaterdag in April word bij kennel 'van de Weiwakers' van Theo Peters een reünie gehouden van de laatste twee nestjes. Xeyenne van de Hoge Laer en Twinkle van de Hoge Laer zijn de moeders en York van de Hoge Laer is de vader van beide nesten. Als wij aankomen in Dodewaard om 2 uur is het al gezellig druk. Het hele nest van Xeyenne en York is aanwezig. dus alle broertjes en zusjes van Hope zijn er. Van de andere combinatie zijn vijf hondjes aanwezig. En natuurlijk allebei de moeders zijn er. En wat nog het leukste is, de vader York is er ook. Het is echt een dolle boel, omdat de honden zoveel ruimte hebben word er gerend en gespeeld dat het een lieve lust is. Als alle baasjes en bazinnetjes de koffie en cake ophebben worden er foto's gemaakt , op het veld het hele nest bij elkaar. Theo komt even kijken bij elk hondje en doet een kleine controle. Alle honden kennen Theo nog en vinden het allemaal wel goed. Er worden foto's gemaakt van alle hondjes. Naderhand is het op het terras in het voorjaarzonnetje gezellig bijkletsen met de andere eigenaren, onder het genot van een drankje en een hapje. Hope heeft een geweldige dag, spelen en rennen met alles en iedereen. af en toe komt ze bij ons om een knuffel te halen. en dan is ze weer weg. Theo en Annemiek en iedereen die geholpen heeft bedankt voor de te gekke gezellige dag.

  Bekijk de Foto's


  27 Maart 2005

  • Vandaag, 1ste Paasdag, word er bij de V.V.H. een testje afgenomen om te bepalen of Hope door mag naar de volgende cursus ( Elementaire Gehoorzaamheid ). Om 10 uur beginnen we met de cursus. Er wordt gezegd dat we moeten doen alsof het een gewone les is. Over het algemeen heb ik daar niet zo'n probleem mee. Twee instructeurs komen kijken en beoordelen. En het is alsof Hope weet wat er aan de hand is, ze heeft nog nooit zo goed geluisterd. Het lopen aan de riem zonder trekken gaat redelijk. Wat rookworst al niet kan doen. Daarna het blijven liggen, 2 min. gaat ook goed. Ze stond even op omdat er een andere hond voorbij kwam rennen maar ging ook weer meteen liggen toen ik dat zei. Het staan en betasten ging ook erg goed, de instructeur stond ervan te kijken dat ze gewoon bleef staan en zich heerlijk liet betasten, mijn andere hond kennende. Nog wat kleine oefeningen als zitten en aandacht vragen, dat werkt bij Hope altijd heel goed met rare geluidjes maken. En ja, Hope is geslaagd en mag door naar het E.G.


  26 Maart 2005

  • Door omstandigheden is het voor Gomez du Fin Matois beter dat hij herplaats word. Na een aantal telefoontjes en e-mailtjes hebben Adri en Jellie zich ontfermd over Gomez. Na een bezoekje bij Gomez thuis hebben ze besloten om hem mee te nemen naar Poortugaal (Z. H.) Het klikte meteen tussen Gomez en zijn nieuwe baasjes. En we hopen dat dat nog lang zal duren, Adri en Jellie bedankt voor de opvang en Peer en Noor bedankt voor de goede zorgen die jullie Gomez altijd hebben gegeven.

  29 Januari 2005

  • Dit weekend is de Tentoonstelling van K.C. de Kempen in het Beursgebouw in Eindhoven. Hope is nu 11 maanden oud en ze staat nu voor het eerst in de jeugdklasse ingeschreven. Het hele gebeuren bij de veterinaire keuring vind ze nog steeds erg leuk, het plankier oplopen en betast en bekeken worden, ja dat is leuk. In de jeugdklasse staan 8 teefjes ingeschreven, waarvan er 1 niet aanwezig is. Hope is als laatste aan de beurt van dit groepje. Ze showt goed, ze loopt goed en de keurmeester bekijkt d'r aandachtig. Dan word ze gekozen tot de 4 teefjes die geplaatst gaan worden. En ja hoor ze word 1ste geplaatst. Ze krijgt een Uitmuntend en word later in de ring terug verwacht. Samen met de nr. 1 teef uit de Open Klasse moet ze zich nog een keer showen voor het C.A.C. De teef uit de Open Klasse krijgt het C.A.C. Daarna komt de nr.2 uit de Open Klasse erbij voor het Reserve-C.A.C. Na nog een keer showen en lopen krijgt Hope het Reserve C.A.C.!!!!


  28 Novenber 2004

  • In de RAI in Amsterdam is dit weekend de Winner-Tentoonstelling. We zijn vroeg van huis vertrokken om op tijd aanwezig te zijn. De veterinaire controle vind Hope erg leuk en ook alle mensen wil ze graag begroeten en bespringen. Als we een bench hebben gevonden in de buurt van de ring waar ze gekeurd gaat worden, gaat Hope de bench in en zijn wij toe aan een kop koffie. Hope staat ingeschreven in de Puppy klasse. En nadat alle reuen gekeurd zijn, zijn wij aan de beurt. Samen met twee andere teefjes worden we gekeurd door Dhr. R. Vuorinen uit Finland. Na het betasten, wat Hope erg leuk vindt, het showen en het lopen word ze uitgeroepen tot Beste Tervueren Pup. Ze mag naar de Erering. In de voorselectie word ze alvast bekeken door een keurmeester. Daarna in de grote Erering samen met alle andere beste puppen van alle rassen die die dag gekeurd zijn, staat ze heel erg mooi maar word helaas niet gekozen voor de eindronde. En dan na een hele vermoeiende dag gaan we weer moe maar voldaan huiswaarts.
  Beste Pup Winner Amsterdam


  20 November 2004

  • Vandaag is 'de Happening' van de N.V.B.H. in Heteren. Jerry en ik hebben de inschrijvingen verzorgd. Er zijn 186 inschrijvingen, verdeeld over de vier varieteiten, wat een heel mooi aantal is. Hope-Xeyenne staat ingeschreven in de klasse 6 / 9 maanden samen met 24 anderen teefjes waaronder 3 zusjes. Hope word gekeurd door Dhr. Ebels en ze doet het fantastisch, ze showt erg goed, ze laat zich heel goed betasten en d'r gangwerk is ook uitstekend. Ze wordt 1ste in haar klasse. Daarna moet ze uitkomen tegen de nummer 1 van de klasse 3 / 6 maanden en ook daar word ze 1ste. Dan moet ze het nog opnemen tegen de beste Reu uit de puppenklasse, en ook daar wint ze van. Hope is de Beste Tervueren Pup op de Happening 2004. In de Ere-ring wint in de Puppenklasse de Groenendaeler. Hope heeft een mooie beker gewonnen. En het was een fantastische dag.


  31 Oktober 2004

  • De Puppy-cursus van Hope is afgerond. Elke Zondagmorgen gaan we met plezier naar de training. Op het moment dat ik mijn schoenen aan doe, weet Hope dat het weer zover is en kan ze niet wachten om de auto in te springen. Eenmaal bij de training aangekomen vergeten we wat we geleerd hebben bij het lopen zonder trekken, want Hope wil zo snel mogelijk het veld op om te kijken wie er allemaal al is. Ze heeft er ook veel speelmaatjes aan overgehouden. En ze heeft er toch wel het een en ander geleerd. Dus nu gaan we verder naar de Jonge-Honden cursus, wat de voorbereiding op E.G. en later het G.G.1 en 2 gaat worden.


  13 Augustus 2004

  • Vandaag gaan we op vakantie naar de Franse Alpen. Om precies te zijn naar Bourg d'Oissans aan de voet van de Alpe d'Huez. We gaan samen met Mario en Nouschka en de kinderen en Hayley, Dennis en Esther en Huey en wij hebben Dizzy en Hope bij ons. Het is een prachtig mooi gebied waar je heerlijke wandelingen kunt maken met de honden. Het weer is redelijk en de honden vermaken zich uitermate goed. Na 10 dagen vertrekken we naar de volgende camping in de buurt van de Franse Speciale waar Hayley en Hope zijn ingeschreven. Door omstandigheden worden geen van twee de honden uitgebracht, maar we hebben al met al een heerlijk weekend en een fantastische vakantie gehad.

  Bekijk de Foto's


  4 Juli 2004

  • Deze zaterdag is de Outdoor Show in Uden en Hayley is ingeschreven. En sinds kort mogen er ook honden mee naar binnen die niet ingeschreven zijn. Dus een prima gelegenheid om Hope mee te nemen. Kan ze vast wennen aan het idee. Helaas was Hayley totaal uit vacht dus veel verwachten konden we niet. Ze kreeg een 4 Zeer Goed met een goed keur rapport. En Hope had de tijd van haar leven tussen al die honden. In de loop van de ochtend kwam zelfs d'r nest zus nog even kijken. Sammy lijkt ontzettend veel op Hope je kunt echt zien dat het zusjes zijn. Al met al toch weer een leuke dag gehad.

  Bekijk de Foto's


  20 Juni 2004

  • Vandaag is de Clubmatch van Kc. de Kempen in Geldrop. Hayley en Huey zijn ingeschreven in de jeugdklasse. Huey is als eerste aan de beurt en word door keurmeester Mevr. Brooymans-Schallenberg bekeken. Allebei de honden zijn uit vacht maar krijgen toch een mooi keur rapport, Huey vind het niet goed dat de keurmeester het gebit wil zien en laat dat weten door licht te grommen. Hij showt heel erg goed en zijn gangwerk is ook goed. Huey krijgt een 1 Zeer Goed. Daarna is Hayley aan de beurt, ook zij showt goed maar Hayley heeft het aloude probleem, ze laat zich niet betasten. Het gangwerk is wel goed en ook Hayley krijgt een mooi keur rapport. Ook een 1 Zeer Goed voor Hayley, omdat er maar twee Tervuerense Herders zijn ingeschreven strijden Huey en Hayley tegen elkaar voor het B.O.B., Hayley krijgt de titel B.O.B. en mag ze aan het eind van de dag meedoen in de rasgroepkeuring. Uiteindelijk redt ze het niet. En zo hebben we toch weer een leuke dag gehad.

  06 Juni 2004

  • Het is Zondagmorgen half 9 en dat betekent... jawel de hondenschool. Vandaag mag ons Hoopje voor de eerste keer naar de puppy-cursus. Als we daar aankomen ontmoet ze al meteen enkele mede cursisten, een New Foundlander pup en een Border Collie pup. Op zo'n eerste les is het elkaar leren kennen en ontdekken. De oefeningen die we deden waren: aandacht vragen aan de hond, en de hond laten zitten. Van Hope krijg ik best wel de aandacht als ik haar naam noem alleen nog niet zo lang, maar dat komt nog wel. Het zitten deed ze ook al op commando en voor een koekje doen we bijna alles. Ook leren we spelen met de hond, voor ons is dat met een flostouw, achteruit spelen wat Hope erg leuk vind en dan het flostouw schudden. En op mijn commando het touw weer loslaten. Dat werd met een klein beetje speels gegrom gedaan.

  Bekijk de Foto's


  01 Juni 2004

  • Op 2e Pinksterdag besloten we samen met Hope een dagje naar zee te gaan. Goede vrienden van ons hebben op een camping in Breskens een stacaravan. We vertrokken rond 9 uur naar Zeeland en 2 uur later stonden we voor de deur. Na een lekker kopje koffie en een stroopwafel vertok de hele meute richting zee. Peter en Anica zouden gaan Kite-Surfen en Jerry en Larissa wilden gaan vliegeren. Er stond voldoende wind. En Carla en ik pasten op de honden. Kwinto, de tekkel van Carla en Peter, had het helemaal gevonden, graven op het strand is het leukste wat er is. Hope wist nog niet helemaal wat nou precies de bedoeling was. De zee is toch maar een raar ding, dat komt op je af en gaat weer weg. En... je krijgt er natte poten van. We dachten dat ze wel moe zou zijn maar bij de caravan speelden ze gewoon verder met Kwinto. Na een heerlijk dagje zon, zee en strand keerden we moe maar voldaan terug naar huis. Ook Hope was nu erg moe ze heeft de hele rit naar huis lang uit op de achterbank liggen slapen.

  Bekijk de Foto's


  23 Mei 2004

  • Vandaag is de Belgische Speciale in Turnhout, Hayley en Huey zijn allebei ingeschreven in de Jeugdklasse. Het weer is redelijk goed het is droog de zon schijnt maar het waait erg hard en koud. Er zijn niet zo veel inschrijvingen maar het is toch wel gezellig. Huey staat met 3 reuen in de jeugdklasse waarvan er maar 2 aanwezig zijn. Jerry brengt Huey uit, Huey showt goed en hij loopt goed en word 2e met de kwalificatie Z.G. Het is een zeer uitbundige hond en moet nog even wat rustiger worden en ....wat volwassen. Hayley is samen met 5 andere in de jeugdklasse teven ingeschreven en ook zij showt goed en loopt redelijk. Ze laat zich goed betasten door de keurmeester wat voor Hayley een hele vooruitgang is en ze word 3e met de kwalificatie Uitmuntend. Toch weer een leuk week-einde geweest.

  21 Mei 2004

  • De afgelopen week hebben we met onze Portugese vrienden verschillende uitstapjes gemaakt. En Hope mocht natuurlijk mee. Maandag hebben we een tour door de kempen gemaakt, 's morgens een bezoekje aan Eersel. De weekmarkt is met een pup altijd leuk. Daarna nog een wandeling door het dorp. De middag hebben we doorgebracht in Veldhoven waar ook een weekmarkt werd gehouden, daarna zijn we door het winkelcentrum van Veldhoven gelopen waarvan we achteraf hoorden dat er helemaal geen honden mogen komen. Donderdag was het Hemelvaart en hebben we een rit naar de bezienswaardigheden van Nederland gemaakt. We zijn begonnen in Kinderdijk waar we een boottocht langs alle windmolen's hebben gemaakt. Hope vond het prachtig op de boot. Daarna zijn we naar Madurodam geweest maar daar werden geen honden toegelaten. Jerry is buiten op ons blijven wachten met Hope die nu op foto en film in het verre oosten staat. Van daar uit zijn we naar Lisse gereden om de Keuken Hof te bekijken, al die prachtige tulpen..... Helaas was het bloeiseizoen net voorbij dus de grote tulpenvelden waren leeg. Maar gelukkig waren er nog voldoende tulpen te vinden. Het was voor Hope een drukke week maar ze heeft enorm genoten. Thuis lekker spelen met Bugatti en een hele boel aandacht krijgen dat is toch wat elke pup wil!!

  Bekijk de Foto's


  15-16 Mei 2004

  • Dit week-einde was de Clubmatch van de N.V.B.H. in Deurne. Het was een fantastisch week-einde, het weer was erg goed, niet te warm en regelmatig een lekker zonnetje. Hayley had niet echt een volle vacht maar behaalde een Zeer Goed in de jeugdklasse teven, en Huey, ook niet in volle vacht, kreeg een Uitmuntend in de jeugdklas reuen. De vrienden die over waren gekomen vanuit Portugal met hun Laekense Herder kregen de 1ste plaats in de jonge honden klasse reuen. De kwalificatie was een Zeer Goed omdat de hond mank loopt als gevolg van een val. Al met al hebben we een geweldig leuk week-end gehad.

  24 April 2004

  • Vandaag was het eindelijk zover....we konden Hope gaan halen. Om 8 uur 's ochtends vertrokken we naar Dodewaard. Daar aan gekomen was voor mij de keus duidelijk, bijna vanaf het eerste moment was mijn puppy het Roze puppy. Dus Roze werd onze Hope. Na alle administratieve afhandelingen vertrokken we huiswaarts. Jerry achter in de auto met Hope op schoot. De autorit is erg goed verlopen weinig piepen en pas toen we de snelweg afreden en wat bochtjes moesten nemen, werd ze wat onrustiger en kwam het eten van die morgen weer naar buiten. Eerste stop was bij Mario en Noes. Hayley vond het wel weer leuk zo'n klein dingetje. Fixie lijkt daar geen mening over te hebben. Na een kopje koffie voor ons en wat rust voor Hope zijn we naar huis gereden. De ontmoeting met Dizzy en Gaisha verliep erg goed. Gaisha is nu al zover dat ze met Hope wil spelen, alleen Hope kijkt het nog heel eventjes aan.


  17 April 2004

  • Zaterdag morgen om 9.00 uur mocht Gaisha op voor haar G&G 1 examen. Ze heeft een heel mooi parcours gelopen alleen het vrouwtje heeft hier en daar wat puntjes laten liggen. Na een zenuwslopende wachttijd is Gaisha uiteindelijk toch geslaagd! En dit ondanks dat ze nog steeds geen zin heeft om het apporteerblok terug te brengen..ze zal het nooit leren.

  13 April 2004

  • Op Paas Maandag zijn we naar de Paas-Show in Leeuwarden geweest. Na een lange rit op Zondag en een gezellige overnachting in een klein hotelletje in de buurt, gingen we naar de show. Hayley stond ingeschreven in de Jeugdklasse. Na weer een lange tijd wachten waren we aan de beurt. Het showen van Hayley gaat altijd erg goed ze showt zich heel makkelijk. Het lopen ging ook wel goed. Alleen het betasten is wat minder maar toch goed genoeg voor een 1 Uitmuntend. Het keur-rapport was goed en wij keerden heel tevreden weer huiswaarts.

  29 Maart 2004

  • Zaterdag 27 Maart zijn we weer naar Dodewaard gereden om de puppen te bekijken. Ze zijn 4 weken oud vandaag en wat zijn ze gegroeid. De teefjes zijn allemaal mooi en donker van kleur. En toch zijn er kleine verschillen, de ene heeft de oortjes mooi hoog op het kopje staan, de ander is iets lichter van kleur, en weer een ander is wat klein van stuk of heeft een iets breder koppie. Nu snap ik de puppenkopers pas, wat duren 8 weken toch lang.

  13 Maart 2004

  • Vrijdag 12 Maart zijn we bij de puppen van Xeyenne van de Hoge Laer X York van de Hoge Laer gaan kijken. Ze zijn nu 2 weken oud. Het is een mooi nest. Het zal nog een hele klus worden om een keuze te maken. Het zijn vijf prachtige teefjes.

  01 Maart 2004

  • Wij zijn zeer vereerd om de volgende blijde gebeurtenis te verkondigen. Op Zaterdag 28 februari is onze nieuwste aanwinst geboren. Bij kennel "van de Weiwakers" van Fam. Peters en Fam. van den Dunnen in Dodewaard. Uit de combinatie Xeyenne(Tyrsa) v.d. Hoge Laer en sr. York v.d. Hoge Laer zijn 3 reutjes en 5 teefjes geboren. En een van die teefjes word van ons. Hope zal ze gaan heten en HOPE-nlijk zal ze onze fokbasis gaan verbreden en nog meer verbeteren.
  sr.York van de Hoge Laer Xeyenne van de Hoge Laer

  23 Februari 2004

  • Zondag 22 februari zijn we naar de Flanders Dog Show in Gent (B) geweest. We hadden Gaisha en Hayley ingeschreven. Na een lange tijd wachten waren we eindelijk aan de beurt. Eerst Hayley in de Jeugdklasse. Ze showde heel goed en ook d'r gangwerk was goed. Hayley werd 1ste. Daarna was Gaisha aan de beurt in de Open klasse, ook zij showde goed en ook met haar gangwerk was niets mis mee. Alleen laat ze zich niet zo makkelijk betasten. En ook Gaisha werd 1ste. Hayley won daarna nog van de jeugd reu en werd daarmee Beste Jeugdhond!! Gaisha versloeg daarna de teef uit de andere klasse en kreeg daarmee het CAC/CACIB. En voor allebei de honden weer een mooie beker en voor de baasjes een fles wijn. Onze dag kon daarna niet meer stuk.

 • Er is een 'Condoleance' site voor en over Addy. Klik hier
 • Er is een online 'condoleance' site voor en over Addy
 • 30 Januari 2004

  • De eerste Tentoonstelling van het jaar is Eindhoven. Gaisha, Hayley en Huey waren alledrie ingeschreven. Gaisha behaalde een Zeer Goed in de Open Klasse Teven. Hayley kreeg een 4 Zeer Goed in de Jeugd Klasse Teven en Huey een 3 Zeer Goed ook in de Jeugd Klasse maar dan bij de Reuen.

  7 December 2003

  • Dit weekend was het weekend van de Winner in Amsterdam. De grootste tentoonstelling in Nederland. Huey en Hayley waren allebei ingeschreven, omdat ze net 9 maanden oud zijn mochten ze in de Jeugdklasse. Huey showde prima alleen het lopen was niet optimaal. Hij kan het beter. Hij behaalde een Z.G. Hayley showde ook heel erg goed en liet zich boven verwachting zelfs betasten, nog niet van harte maar het is een hele vooruitgang. Het gangwerk van Hayley is heel leuk om te zien maar niet goed voor een show. het is net een Hackney paard zo hoog gooit ze de voorpoten op. Ook Hayley kreeg een Z.G. en meer hadden we van beide nog niet verwacht. Ze kregen allebei wel een heel mooi keurverslag. En ze zijn nog jong en hebben de toekomst nog voor zich.

  15 November 2003

  • Vandaag zijn we naar de Belgische Speciale op de EuroDogShow in Kortrijk (B) geweest. Huey en Hayley waren ingeschreven in de Puppy-klasse. Ze werden beide gekeurd door E. Desschans. Huey kreeg een Veel Belovend en ook Hayley kreeg een Veel Belovend. Daarna in de Ere-ring werd Hayley verkozen tot beste Tervueren Pup.

  24 Oktober 2003

  • Vandaag zijn we met Mario en Anouschka naar Scheveningen geweest. Gewoon een lekker dagje naar zee met de honden en kinderen. Het weer was goed aan zee en de honden hebben heerlijk gerend en gespeeld.


  4-5 Oktober 2003

  • Dit was het week-einde van de Clubmatch en de Happening. Dizzy en Gaisha waren beide niet ingeschreven op de Clubmatch. Maar op de Happening was het hele H-nest ingeschreven voor de individuele keuring en ook voor de nestbespreking. Het is een hele leuke dag geworden. Hayley werd gekeurd door Dhr. Deschans en had een heel veel belovend keur-rapport. Huey, Harvey en Heer-Jens werden gekeurd door Dhr. Aertgeerts en ook zij hadden alle drie een heel mooi keur-rapport. De nest bespreking werd gedaan door Dhr. Deschans, het is een heel homogeen nest op Harvey na, die is wat grover en donkerder van kleur dan de andere drie. Hexa was het enige teefje wat er niet bij was en dat was erg jammer. Ook vader sr. pE. Ned. Kamp. Ezrah v.d. Weiwakers en moeder sr. pE. Dizzy waren erbij. En dat is altijd leuk om te zien. Al met al is het een hele leuke dag geweest.


  23-24 Augustus 2003

  • Dit week-einde zijn we naar de Franse Speciale in le Chatre geweest. Huey, Hayley en Gaisha mochten mee. Huey en Hayley waren nog net te jong om mee te mogen doen in de puppy klasse. Gaisha stond ingeschreven in de open klasse, maar was in de week voorafgaand aan de show totaal uit vacht gegaan. Een Zeer Goed kreeg ze, en de reden was waarschijnlijk de vacht, het keurrapport is niet te lezen, want ze showde heel erg goed, ondanks de enorme hitte.


  22 Augustus 2003

  • Vrijdag voorafgaand aan de show hebben we op de camping nog een gezellige borrel gehad, Marja en Roeland Wasmoeth waren voor de 20-ste keer op de Franse Speciale. En wij waren er voor de 15-de keer. En dat moest natuurlijk gevierd worden met een hapje en een drankje.


  4 Augustus 2003

  • Afgelopen week zijn we met Dizzy en Gaisha 4 dagen naar Zeeland geweest. Goede vrienden van ons hebben daar een stacaravan en een nieuwe hond, een tekkel. Een jonge reu van 4 maanden, Kwinto. Na een eerste, wat ruwere kennismaking met Gaisha hebben ze heerlijk gedold en gespold samen. We hebben heerlijk weer gehad en Dizzy en Gaisha hebben zich prima vermaakt op het strand. Op 1 augustus kwam de volgende vakantieganger. Frizzle komt hier 2 weekjes logeren, en zo heeft Gaisha weer een nieuw speelkameraadje.

  Dizzy op het strandGaisha ligt te knuffelen!!


  20 Juli 2003

  • Woensdag 16 juli is Harvey komen logeren en blijft tot en met zondag slapen. Gaisha is er erg blij mee en laat hem dan ook niet met rust. Ze rennen de hele avond rondjes door de tuin. Donderdagavond kwam Huey even met z'n "grote" broer spelen. Wat zagen die twee er uit zeg ! Wat een makkelijke loge is Harvey toch, hij slaapt als een roos (en wij dus ook) hij eet als een paard en luistert ook nog goed! Maar moet wel van Gaisha's eten afblijven, dat heeft hij op de harde manier geleerd!

  06 Juli 2003

  • Vandaag zijn we met z'n allen, Dizzy en Gaisha, Fixie en Hayley, Huey en Loena naar de kermis in Eersel geweest. Wat een leuke ervaring was dat. Over het algemeen vonden ze het wel leuk, er waren alleen wat plekken waar de muziek wat te hard was. We hadden absoluut geen gebrek aan belangstelling, de twee jonge honden, Hayley en Huey kregen wel de meeste aandacht. Maar die genoten er ook met volle teugen van.


  18 Juni 2003

  • Mijn Varkens-site is nu ook in de lucht en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben. Hij is nog niet helemaal klaar, er moeten nog meer foto's op van mijn verzameling. Maar dat komt nog wel. Vanmorgen hebben we de uitslag van de HD-foto's van Gaisha binnen gekregen. Zoals de dierenarts al voorpelde een HD-A. Nu moet Gaisha nog d'r karaktertest halen en dan kunnen we haar ook inzetten voor de fokkerij.

  02 Juni 2003

  • Vandaag, op haar tweede verjaardag, is Gaisha ge-röntgend voor HD. Erg makkelijk ging dat niet. Gaisha is niet het type wat even op haar rug in de bak gaat liggen. Ze moest met drie man stevig vast gehouden worden. De dierenarts heeft toen maar een extra foto gemaakt omdat ze niet stil lag. De uitslag van de foto hopen we snel te krijgen.

  23 Mei 2003

  • Tot ons grote verdriet hebben wij op Vrijdag 23 mei moeten besluiten om op 13-jarige leeftijd sr. Anchelle du Fin Matois in te laten slapen. Ze had een uitgezaaid gezwel in darm en baarmoederhals. Anchelle was onze allereerste zelfgefokte hond.

  Anchelle, je was een fijne maat we zullen je missen.


  3 Mei 2003

  • Het is nu twee weken geleden dat de puppen de deur uit zijn gegaan. En ik begin wel weer te wennen aan het leven zonder puppen. Maar gelukkig hebben we nog contact met drie van de vijf puppen. Afgelopen dinsdag 29 April heeft Huey zijn negen weken enting gehad en een algehele controle, en alles was goed. Diezelfde dag heeft ook Harvey zijn enting gehad en ook daar was alles oke. De puppen doen het goed bij de nieuwe baasjes, maar zoals bekend bij de Tervueren heb je vreters en pitsers met het eten en helaas Huey is een pitser. Hij eet alleen wat lekker is, de brokjes zijn geen favoriet bij hem. Dus moet het baasje andere brokjes gaan proberen. Harvey eet gelukkig wel goed en ook Hayley heeft nu geen moeite meer met de andere brokjes. Dus alles komt toch wel goed.

  19 April 2003

   • Afgelopen donderdag 16 April zijn de puppen ge-chipt. Twee van de vijf gaven geen kik maar de andere drie gilde alsof hun leven er vanaf hing. In de aanloop naar die dag hebben we de nieuwe eigenaren gebeld en hen verteld dat ze de pup op mochten komen halen. Op zaterdag 19 April zijn alle puppen naar hun nieuwe baasjes gegaan. In de loop van de dag werd het stiller en stiller in huis. Drie van de vijf puppen zullen we nog regelmatig tegen komen. Hayley-Davidson zit op naam bij Mario en Nouska dus die moet opgeleid worden tot show-hond (haha), Huey zit bij mijn broer en gaat puppy-training doen bij dezelfde vereniging als waar ik train en zo ook Harvey. Dus we zien ze nog. Dizzy mist ze toch nog wel een beetje. 's Morgens loopt ze wat te zeuren en te piepen. Maar dat gaat ook wel weer over, ze speelt nu weer volop met Gaisha. Het "gewone" leven is weer terug gekeerd !!

  16 April 2003

  • Zondag morgen hebben we de puppen twee aan twee meegenomen voor een wandeling aan het riempje. Ze vonden het niet allemaal zo geweldig in het begin. Maar na verloop van tijd liepen ze allemaal goed mee. Zondag middag zijn we met de puppen naar het bos geweest, en dat was weer een hele ervaring. Eerst het autoritje van 15 min. en daarna die grote wijde wereld in. Rennen in het bos is wel het leukste wat een hond kan meemaken. Maandag middag zijn we naar de school geweest, op het moment dat de school uitging. Al die schreeuwende en rennende kinderen, die zijn toch wel heel erg leuk om te bekijken. Vandaag zijn de puppen 7 weken en morgen (donderdag) worden ze gechipt. Dus als alles meezit mogen ze Zaterdag naar de nieuwe eigenaren. Dan begint het grote avontuur...

  09 April 2003

  • Vandaag zijn de puppen 6 weken oud, en het word steeds leuker en drukker. Gisteren kregen we te horen dat de laatste pup (groene reu) niet naar Portugal gaat. Dan hebben we dus nog een schitterend leuk hondje te plaatsen. Vanmiddag krijgen de puppen hun eerste enting. Afgelopen zaterdag is er een klein akkefietje geweest tussen Gaisha en Huey (witte reu). In de mand die in de puppenren staat lag een puppy te spelen, Gaisha ging er bij liggen en dat was echt koddig om te zien. Op een bepaald moment stond Gaisha op en op dat moment probeerde Huey de mand in te klimmen en Gaisha schrok hier nogal van en corrigeerde Huey nogal heftig. Huey was hier erg van onder de indruk vooral omdat Gaisha en Huey dikke maatjes zijn. Maar het gelukkig nog steeds zijn.

  02 April 2003

  • De puppen zijn vandaag 5 weken oud, en wat een stelletje is het. De drie reutje's weten heel goed wat ze aan elkaar hebben, de een doet absoluut niet onder voor de ander. 'Wat jij in mijn staart hangen, ik zal je oor er eens af knabbelen.' En zo kunnen ze de hele dag bezig zijn. En ook de twee teefjes kunnen zo aan de gang gaan. Maar het is een genot om naar te kijken. Eten is ook elke keer weer een feest, ze rennen met z'n allen op de etensbak af en in een mum van tijd is de bak leeg. En Dizzy staat dan heel beteuterd te kijken want er is niks overgebleven. Gaisha vind het prachtig om met de puppen te spelen, ze heeft er een uitgezocht waar ze erg veel mee ravot. En dat is het witte reutje. Het reutje daagt Gaisha uit en dat vind ze prachtig.

  26 Maart 2003

  • Vandaag zijn de pups 4 weken oud, en ze worden steeds leuker. Ze ontdekken elkaar en spelen nu ook met elkaar. Er is veel meer rust nu, maar op zijn tijd word er nog behoorlijk gegild voornamelijk het rode en witte reutje of zoals ik ze noem ' de PSV-ers '. Een paar dagen geleden hebben ze er een stuk speelruimte bijgekregen, en dat bevalt ze prima. Het is nu echt leuk om tussen de pups te gaan zitten. Ik zou er de hele dag kunnen doorbrengen. Maar er moet nog meer gebeuren. Gaisha vind de puppen ook machtig interessant. Ze staat regelmatig tussen de pups, alleen als ze op haar afkomen vind ze het wat minder leuk. En Dizzy vindt bijna alles goed.

  12 Maart 2003

  • De pups zijn vandaag 14 dagen oud en bij de meeste zijn de oogjes al open. Het witte reutje had zondag de oogjes al open en de anderen volgde een dag later. Horen doen ze ook allemaal. Nu worden het echte hondjes. Ze groeien ook flink, allemaal wegen ze boven de 1000 gram. Er zijn 2 reutjes bij die al heel goed weten wat ze willen, als Dizzy niet snel genoeg bij ze is zetten ze het op een gillen. Het Rode Reutje gaat dan zitten en begint te huilen als een klein wolfje, wat best wel leuk is om te zien maar niet om aan te horen.

  6 Februari 2003

  • Op woensdagmorgen op dag 61, om 11.30 u kreeg Dizzy haar eerste weeën. Om 11.50 u is de eerste pup geboren. Een reutje, na een uurtje volgde het tweede reutje en na een half uurtje het eerste teefje. En toen werd het rustig geen weeën meer en Dizzy had het wel naar haar zin zo. Maar we hadden het gevoel dat er nog meer moest komen. Dus na ongeveer 2 uur de dierenarts gewaarschuwd. Er moest maar een injectie oxycicline gezet worden om de weeën weer op te wekken. Maar Dizzy reageerde daar niet op dus moesten we maar gaan denken aan een keizersnee. En op het moment dat bij de dierenarts de buik van Dizzy werd kaal geschoren kreeg ze een pers-wee en daar was nummer vier, een reutje. Na nog een halve hoeveelheid oxycicline en veel hulp van de dierenarts is nummer vijf uiteindelijk om 18.15 u geboren.

  17 Februari 2003
  • Dizzy is nu ruim 7 weken drachtig, en het gaat steeds moeilijker. Elke morgen moet er even in de werp-kist gegraven worden, d'r nest moet natuurlijk wel klaar zijn. En ook eten is een hele belangrijke bezigheid geworden, want stel je je voor dat er iets gemist word. Knuffelen en dus aandacht vragen is er ook nog steeds bij, alleen al de manier waarop ze dat doet is leuk om te zien en wat minder om te horen. Dizzy zingt namelijk en dat is niet bepaald zuiver zingen, maar het werkt wel!!

  Dizzy 6 weken drachtig


  • Op veel te jonge leeftijd hebben wij op 8 Januari 2003

  sr. Djouti du Fin Matois moeten laten inslapen als

  gevolg van een kwaadaardige maagtumor.

  We zullen je ontzettend veel missen, je was een geweldig goede moeder, een vriendin en een heerlijk knuffelbeest

  Mario en Nouschka, Ayla en Dion, bedankt voor alle goede zorgen.


  • Op Vrijdag 27 December en zaterdag 28 december is sr. pE. Izzy Fee des Magnifique Berger ( Dizzy) gedekt door sr. pE. Ned Kampioen Ezrah van de Weiwakers. Eind Februari 2003 worden de puppy's verwacht.

  Dizzy Ezrah


  • Op zondag 15 December 2002 heeft Gaisha examen gedaan voor het EG - Clubdiploma van Hondensportvereniging Valkenswaard. Ze had er deze dag weinig zin in maar is toch geslaagd. Het volgen heeft ze altijd goed gedaan, zo ook het blijven zitten en liggen. Het staan en betasten ging wat minder goed want ze laat zich niet makkelijk door vreemden betasten. Dus is ze uitgebreid betast door de trainer. Het voorkomen en terug naar de riem sturen was niet goed, want onderweg naar de riem lagen heerlijke konijnenkeutels en die waren net iets interresanter als de riem. Dus nu op naar het GG 1.

  • In het weekeinde van 9 en 10 November 2002 zijn we naar de Eurodogshow in Parijs geweest. Het was een grote show verspreid over 3 dagen. Keurmeester Dhr. Thevenon (F) keurde de Tervuerense Herders. Dizzy showde niet zo geweldig goed en kreeg een Uitmuntend in de Open klasse. Gaisha showde wel beter en werd derde geplaatst met een Uitmuntend in de Jeugd klasse.

  • In het weekeinde van 24 en 25 Augustus 2002 hebben we een zeer succesvolle Franse Speciale gehad. Dizzy behaalde een Uitmutend in de Open klasse. Dizzy heeft naast haar Nederlandse Primring nu ook S.R.(Sujet Recomandee) in Frankrijk! Ook Gaisha was zeer succesvol, ze werd 4 Uitmuntend in de jeugdklasse en won een mooie beker (haar eerste).

  Gaisha 4U geplaatst